fbpx
2022.02.28.
Posted in F25
2022.02.28. fezenhu

Segítsünk együtt – adományt gyűjtünk az ukrajnai háború elől menekülőknek

Drága Barátaink!
Nem találunk szavakat arra, hogy a XXI. században (2022-ben, érted?!) bármilyen (BÁRMILYEN) probléma/vita megoldása az erőszak, a katonai agresszió lehet…
Pláne úgy, hogy rengeteg, ártatlan civilt ér el az erőszak.
Pláne úgy, hogy ez most a határainkon zajlik.
Pláne úgy, hogy sok honfitársunkat is érinti.
Nem. Mi nem foglalunk állást. Nem érdekel bennünket semmilyen magyarázat, semmilyen pro és kontra érv, egyik oldalról sem. Egyszerűen elfogadhatatlan az ilyesféle cselekedet, bárhol is legyen a világban!
Azt viszont hisszük, hogy kötelességünk segíteni embertársainknak! Most már látjuk, hogy bármikor, bármelyikünkből lehet menekült, rászoruló, áldozat. Bármikor összetörhet a jól megszokott, kényelmes életünk. Gondoljunk erre és cselekedjünk!
A FEZEN csatlakozik a segítségnyújtók (hál’ Istennek) egyre népesebb táborához és adománygyűjtést szervez.
Kérjük minden Barátunkat, hogy lehetőségeihez mérten segítsen! Az adományokat március 03-án hajnalban indítjuk útnak a tiszabecsei határátkelőhöz. A felajánlásokat az alábbi helyszínen és időpontokban várjuk:
Petőfi Kultúrtanszék – Székesfehérvár, Arany J. u. 22.
Nyitvatartási idő: hétköznap 12:00 – 18:00
Adakozni 2022. március 02-a, 18:00 óráig tudtok.
A rászorulók jelzései alapján ezekre van a legnagyobb szükségük: takarók, matracok, tartós élelmiszerek, vegyes ruhaneműk (főleg nők, gyermekek és idősek vannak köztük), eldobható pelenka, törölközők, tisztálkodó szerek. Mi magunk gondoskodunk nagyobb mennyiségű ásványvízről, kávéról, üdítőről, műanyag poharakról. Fesztiválunk egyik kiemelt patrónusa már felajánlott gyermekek részére vitaminokat, köhögés-csillapítókat, maszkokat és egyéb egészségügyi felszereléseket. Az adományokat mi magunk fogjuk szállítani és kézbesíteni, így biztosan a megfelelő kezekbe kerül majd.
Csak a szeretet a lényeg! Make love, not war!
A FEZEN csapata